logo

Gezins- en kindercoaching

Wat is de Reversie Methode®?

Deze methode is ontwikkeld door Sylvia Leegwater. De Reversie Methode® staat voor het terugdraaien van de tijd. In de praktijk zien we vaak dat onze kinderen juist dát gedrag gaan vertonen of juist tegen díe ervaringen aanlopen waarvoor wij als ouders ze hadden willen beschermen. Bepaald gedrag kunnen we plaatsen omdat het lijkt op ons eigen gedrag of op ervaringen uit het verleden. Echter, soms zien we gedrag terug bij ons kind dat we helemaal niet kunnen plaatsen. Wij gedragen ons juist tegenovergesteld aan wat ons kind ons laat zien. Dit gedrag is dus moeilijker te traceren in ons eigen gedrag, maar het is wel degelijk aanwezig. Kinderen reageren primair op de signalen van de omgeving. De Reversie Methode® gaat terug naar het kind in jou en geeft op een liefdevolle wijze een duidelijk beeld van jouw gedrag waarop het kind reageert. Dat heeft als belangrijk voordeel dat je kind vanzelf mee verandert als jij dat stukje in jezelf heelt.

De Reversie Methode® maakt gebruik van de twaalf kernverlangens en het enneagram. Door middel van de twaalf kernverlangens krijg je inzicht in welke vorm van aandacht je als kind als gemis hebt ervaren en het enneagram geeft weer welk gedrag je jezelf hebt aangeleerd om je te beschermen tegen dit gemis.

Deze bescherming is vaak onbewust, maar wel nadrukkelijk aanwezig. Het vormt de basis voor de “problemen” die je ervaart met of bij je kind. Wanneer onze kinderen het moeilijk hebben, raakt dat een stuk in onszelf. De Reversie Methode laat zien dat het niet ons kind is dat ons zo raakt, maar dat het de pijn is van het kind in ons zelf.

Voor wie is de Reversie Methode® bedoeld?

De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die hun kinderen beter willen begeleiden of begrijpen. Kinderen zijn afhankelijk van de omgeving waarin ze geboren worden en ze zullen in die omgeving altijd een manier zoeken en vinden die hen helpt te overleven. Ze passen zich dus aan de omstandigheden aan. Deze aanpassingen in hun natuurlijke gedrag kunnen gevolgen hebben op zowel gedrags- als fysiek niveau. Kinderen kunnen woede-aanvallen krijgen, onhandelbaar worden, autistische trekjes vertonen. Maar ook eczeem, allergie, ADHD of PDD NOS zijn uitingen van het kind dat zich heeft aangepast.

De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die samen met hun kind op zoek willen gaan naar meer geluk in hun leven.

Dreamchild

Zijn wie je in de kern bent, dat is pas geluk!

oldtimer1

GELUK IS HET AANVAARDEN VAN DE WERKELIJKHEID

oldtimer2

GELUK IS OPHOUDEN JE ZORGEN TE MAKEN OVER DINGEN WAAROP JE GEEN INVLOED HEBT

oldtimer3

GELUK IS DE AFWEZIGHEID VAN HET STREVEN NAAR GELUK

Volg mij via: